Mayasız Yumuşak Poğaça
![]() |
Mayasız Yumuşak Poğaça. |
Çok kolay bir şekilde hazırlayabileceniz ve fazla zamanınızı almayan mayasız poğaça tarifi için mazemeleri hazırlayın. Mayalı poğaça lezzetini aramayacaksınız. Özellikle belirtmek isterim ki Mayasız Poğaça tarifini sizin için konumuzda yer verdik. Davetsiz misafileriniz için çabucak hazırlayabileceğiniz bu poğaçayı tadmadım demeyeceksiniz.
Peki ya Mayasız poğaca nasıl yapılır?
İşte mayasız poğaça...
Malzemeler;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı un (3. bardaktan sonra kontrol ederek ekleyin.)
- 1.5 paket kabartma tozu
İçi için;
- 1 kase ufaltılmış beyaz peynir
- yarım demet maydonoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Yapılışı;
- Tüm malzemeyi un hariç hamur yoğurma kabına alın.
- Sonrasında azar azar kontrollü bir şekilde unu dönkün.
- Hamuru yuğurduktan sonra streç ile kapatıp, 20 dakika dinlendirin.
- Beklerken maydozların sapını doğrayarak ince ince kıyın.
- Ufaladıktan sonra peyniri maydonozla karıştırın.
- Dinlenen hamurda ceviz büyüklüğünde paröalar koparıp, açalım, içine harç doldurup yarım ay şeklinde kapatın.
- Kapattığınız kısmı çatalla bastırarak çizin.
- Fırın tepsisine yaplı kapıt serip, poğaçaları serin. Yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpin.
- 190 derecelik fırında 25 dakika pişirin.
Sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorum Gönder