Pankek
![]() |
Pankek. |
İşte yepyeni bir tarifle, pankekle karşınızdayız.
Malzemeler
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 10gr. eritilmiş tereyağı
Pankek YapılışıAfiyet Olsun.
- Krep için derin bir kap içerisine yumurtaları, unu ve yoğurdu çırpın. Eritilmiş 20g tereyağının içine katıp, karıştırın.
- Isıtılmış tavaya azıcık sıvı ya sürdükten sonra 1 kaşık kadar pankek karışımını tavaya döküp, 1 dakika pişirin, ortası göz göz olursa, spatula ile ters çevirip 30 saniye daha pişirin ve tavadan büyük bir bardağa alın. Diğer panekleride bu şekilde pişirin. Pişirmeden önce her seferinde tavaya azıcık yağ sürün. Tava çok kızmasın diye ara ara ateşten alıp, soğutun.
- Kalp kurubiye kalıplarıyla pankekleri kesin.
- Pudra şekeri ile çilek ya da sürülebilen çikolata ile servis edin.
Yorum Gönder